Aides aux entreprises

12 parmi 12 résultats

27 Septembre 2017
Actualité
+
L’économie  circulaire dans  la construction

L’économie circulaire dans la construction

Portail Construction Durable / Portaal Duurzame Bouwen
Dans le cadre du Programme Régional en Économie Circulaire et dans la lignée de l’Alliance Emploi-Environnement, l’efp s’est donné pour mission de mettre en place, au niveau de la formation des apprentis et des chefs d’entreprise, des actions pour intégrer le concept d’économie circulaire en construction afin de faire évoluer ces métiers.
19 Mai 2015
Publication
+
Installatietoets

Installatietoets

Vlaamse Confederatie Bouw
Met de Installatietoets kan u gericht de installatie-eisen nagaan die van toepassing zijn in Vlaanderen bij renovaties en functiewijzingen met een melding of bouwaanvraag vanaf 1 januari 2015. Deze eisen zijn enkel geldig indien de installatie wordt vernieuwd, vervangen of nieuw geplaatst. De installatie-eisen bij renovatie worden ingevoegd in het bestaande EPB-kader. Er zijn eisen aan de nieuwe of vernieuwde installaties voor verwarming, sanitair warm water, koeling, ventilatie enz
19 Mai 2015
Article
+
Luchtdicht Bouwen van A tot Z

Luchtdicht Bouwen van A tot Z

Vlaamse Confederatie Bouw
Luchtdicht bouwen is cruciaal om energiezuinig te bouwen! Een goede luchtdichtheid kan het E-peil doen dalen met 5 à 15 E-punten. Het is ook belangrijk om een comfortabel binnenklimaat te realiseren, met gezonde binnenlucht en een goed functionerend ventilatiesysteem, zonder tocht en vochtproblemen, met een goede geluidisolatie en een voldoende brandveiligheid.